De laatste gaarkeuken in de Antwerpse haven
Van 1850 tot 1920 waren gaarkeukens een vertrouwd beeld in de haven van Antwerpen. Ze fungeerden als schuilplaatsen voor de dokwerkers, waar zij zich konden opwarmen en hun ‘schoofzak’ leegeten. Daarnaast boden sommige gaarkeukens goedkope, warme maaltijden aan. Tot kort voor de Eerste Wereldoorlog werden de havenarbeiders hier ook aangeworven en uitbetaald, wat soms tot lastige situaties leidde.
Gaarkeuken 110 is de laatste van deze historische keukens die is blijven bestaan. Ze werd gebouwd op verzoek van de gebroeders Maes, bierbrouwers uit Waarloos en oprichters van het huidige Alken-Maes. Waarschijnlijk gaven veel arbeiders hun loon hier meteen uit… In het authentieke pand zorgen uitbaatsters Britt en Sira ervoor dat dokwerkers en chauffeurs er van een stevige maaltijd of een verfrissende pint kunnen genieten.
Naast de traditionele maaltijden heeft Gaarkeuken 110 ook een gezellige feestzaal, een sfeervol terras en een café.
Combineer deze activiteit met
Ben je in de buurt van Gaarkeuken 110? Dan is een bezoek aan de indrukwekkende muurschildering ‘Winter 7 p.m.’ zeker de moeite waard.
Wandel je verder in de richting van de haven? Dan mag je de Siberiabrug en ’t Kerkschip zeker niet missen. Twee bijzondere bezienswaardigheden die de sfeer van de omgeving perfect vangen!
Hoe kom je er?
Aan Gaarkeuken 110 is parking voorzien.
Praktische informatie
Maandag tot vrijdag van 09 tot 20u